Artiesten 2017

FESTIVAL APPÉLBERGEN 2017 HET  LUSTRUM JAAR!

Voor deze lustrum editie werden onze artiesten op een professionele wijze begeleid door de:

Noordpool Troupe, onder begeleiding van dirigent Reinout Douma

Noordpool Troupe is het jonge zusje van Noordpool Orkest. Jonge geschoolde musici tussen de 14 en 23 jaar afkomstig uit Groningen Friesland en Drenthe.

,

Joline, Jelena en Manne.

Joline Bakker en Jelena Slump, beiden dokter en hobby zangeres. Journalist en gevoelspianist Manne Havinga begeleidt hen. Hun namen hebben zich samen gevoegd als : 'Slump en Bakker niks van'!
Bindende factor met Glimmen is Joline, doordat zij hier is opgegroeid en haar muzikale roots heeft liggen. Op het festival Appélbergen speelden zij verrassende covers van hun favoriete muziekbazen met een eigen (medisch) tintje.

Musis

MuSis bestaat uit drie keer twee zusjes met een passie voor muziek. Waarvan twee zijn opgegroeid in Glimmen. Hoewel ze elkaar al sinds kleins af aan kennen, zingen ze nu ongeveer vier jaar samen en genieten ontzettend van alle muzikale momenten die ze met elkaar delen. Ze voelden zich vereerd dat ze dit jaar opnieuw mochten zingen op het festival, zelfs met een prachtig orkest!

DJ Aesty  / Noud Roemer Hesselink

Link met de muziek: Op 12 jarige leeftijd ontdekte hij de elektronische
dans muziek en was gelijk verkocht, sinds zijn 14e maakt hij zijn eigen
muziek en doet dit nog steeds met veel passie en succes!
Link met Glimmen: hij is hier opgegroeid en heeft er een prachtige jeugd gehad.

Suze Terwisscha

Onder de naam Catch the Sparrow schrijft de 21-jarige Suze Terwisscha eigen nummers. Ze groeide op in Haren, en heeft mooie herinneringen aan fietstochten naar Appélbergen en lange wandelingen door het bos. Sinds een paar jaar woont ze in Utrecht, waar ze zang studeert aan de Jazz & Pop-afdeling van het conservatorium. Op het Appélbergen Festival heeft ze een eigen nummer ten gehore gebracht met de Noordpool Troupe. 

 

Yumi van der Loo Hirao.

Yumi  komt uit Tokyo in Japan.
Sinds 4 jaar  woont zij in Glimmen met haar man.
In Japan heeft ze vaak gezongen voor publiek, jazz, blues, populaire muziek en haar eigen liedjes.
In Nederland heeft ze ook af en toe al opgetreden, in een museum, in een Japanse winkel , in een speciale situatie en natuurlijk op het festival.
Ze hoopt dat iedereen heeft genoten van haar muziek, van haar bijzondere Japanse liedjes.